istatistik.gen.tr hakkında

istatistik.gen.tr Türkiye’de yaşanan bilimsel bir ihtiyacı karşılamak amacıyla kuruldu.

Giderek sayı itibariyle takip edilemez hale gelmiş olan her alandaki bilimsel yayınlar ve bunların yanında yer almaya çalışan Türkiye bilimi. Sıkıntıyı, bu yayınlara katılmaya çalışan Türk bilim insanlarının yayınlarının hakemli dergilerden dönüş sıklığı ve her düzeyden tez ya da araştırma projesi geliştiren çalışmacıların yöntem ve istatistiksel analizlerle ilgili bitmek bilmez soruları tanımladı. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla istatistik.gen.tr özellikle sosyal bilimler alanındaki (psikoloji, sosyoloji, eğitim, iletişim, hukuk vb.) ama genelde bilimsel yöntem ve istatistiksel analizlerde sorun yaşayan tüm alanlardan araştırmacılara yol göstermek için 2004 yılında yayına başladı. Farklı türden araştırmalara uygun yöntemsel destek ve veri analizi aşaması için doğru kararlar verebilmek amacıyla istatistik.gen.tr sitesi sürekli yenilenen, araştırmacılardan gelen sorular ve talepler çerçevesinde esneyen bir yapıya sahiptir. istatistik.gen.tr sitesine ulaşmak isterseniz bu sayfanın solundaki bize ulaşın bağlantısını takip edebilirsiniz ya da istatistik@istatistik.gen.tr adresine yazabilirsiniz.

Site Yapısı

istatistik.gen.tr sitesi, her bir araştırma deseni için ayrıca düzenlenmiş bölümlerden oluşmaktadır.  Akademik Yazılar bölümündeki başlıklardan yol çıkarak ya da yazıların altında yorum yapma bölümünden katılarak varolan bilgilere ulaşabilirsiniz. Fakat araştırmanızın henüz planlama aşamasında iseniz yine istatistik@istatistik.gen.tr adresinden ulaşarak danışmanlık alabilirsiniz.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler:

Yorumlar

“istatistik.gen.tr hakkında” için bir yanıt

  1. sssssss avatarı
    sssssss

    “yenilenen, araştırmacaılardan gelen sorular ve talepler çerçevesinde”
    bu satırda imla hatanız var, saygılarımla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.